Felicitats amiga…

Buscant pel diccionari, afició en vies de progrés, he trobat una paraula de la que feia molt de temps no en llegia el significat.

Amistat: “Afecte recíproc entre dues persones”

La meua sorpresa, i admet que amb un toc de decepció, ha sigut veure la senzilla definició amb que s’explica aquest sentiment. Al meu parer, definir aquesta paraula en poques línies és tasca gaire complicada. Resulta ambiciós intentar explicar, en pocs rengles, el que suposa considerar fermament a una persona amiga. De fet, que “amistat” tinga definició és ja el primer error en la interpretació d’aquest mot. No és pot limitar allò que pretén ser gran, lliure i infinit.

Amic és una paraula que s’utilitza amb una freqüència aterradora. Sense anar més lluny, utilitzem les noves tecnologies (facebook, messenger, tuenti…) per a estar en contacte amb la nostra gent. Els admetem com amics, i baix aquest títol solen figurar desenes, fins i tot centenars, de noms i fotografies, fins al punt que el terme abans esmentat perd qualsevol significat, per senzill que fos.

Per a profunditzar en l’art de la documentació, he decidit buscar unes planes arrere..

Afecte: “Qualsevol sentiment que commou l’ànima: la ira, la compassió, l’odi, l’amor.”

La meua sorpresa, gratificant en esta ocasió, ha esdevingut conèixer la definició d’aquest vocable. M’ha semblat una frase preciosa. Qualsevol sentiment que commou l’ànima. Tot allò que esdevé sensació entre dues persones, tant essent bo, com roí, situació més complicada.

Ací és on més dol comprovar quan, aquella persona que diu ser amiga, ho és realment.

De vegades, hi ha gent que promet i jura fidelitat, però en realitat sols volen algú amb qui fer-se el cafè o eixir de festa. Tant els importa els problemes que pugues tenir o les dificultats per les que pugues estar passant. Em fa la impressió que, en la societat en la que ara vivim, no valorem realment el que significa per a cadascú l’amistat, i encara que es puga fer sense maldat, hi ha molta gent que sols intenta aprofitar-se’n del nostre temps i del nostre esperit.

Jo, supose que com més d’un de vosaltres, durant un temps, vaig perdre la capacitat d’amistar-me amb ningú. No creia en l’amistat personalitzada. Creia en la bona gent, en les bones colles, però no en aquell mite de “la millor amistat”.

Em resultava difícil pensar en tornar a trobar a aquella persona amb qui poder comptar i ser sincera, sense por a rèpliques ni judicis de valor. Sense esperar ni exigir res a canvi. L’ombra del meu cos. La que forma part de mi i de la meua vida. Aquella que em manca quan estic lluny. La que sempre contesta amb un somriure. Eixa que no necessita dir-me el que signifique fins que ho necessita i m’ho repeteix fins l’extenuació. La que sempre té el muscle preparat per a plorar. Amb qui puc confiar plena i cegament, perquè sé que no em fallarà mai. Aquella personeta que, dia rere dia, exalta les meues virtuts sense parar-se a pensar que, tal volta, és ella qui més valia té.

A dia d’avui, puc dir que torne a creure en l’amistat. Torne a creure perquè en tinc, i de molt bones. I a pesar que estiguem lluny, o millor dit, a causa d’aquesta distància que ens separa, els nostres fonaments s’enforteixen, i puc assegurar que vos estime com mai he estimat a ningú. Pensar en vosaltres em dóna força suficient com per aguantar fins al final, siga del que siga.

Per vosaltres sóc qui sóc. I per a vosaltres, avui, escric açò.

Amb afecte….

Belén

6 pensaments a «Felicitats amiga…»

 1. Els bons amics es podem comptar amb una ma, per molt que al Facebook diga que en tens més de 150. Però, potser per això, perquè en són pocs, tenen més valor.

  Per cert, “co-mensa” a ser hora de felicitar a l’amiga de què parla Belén. Que en faces molts més!

 2. Molt bon anàlisi de conceptes. Es veritat això del facebook i lo del tuenti, li lleven valor a la paraula. No et passa també que quan dius la paraula amic se te ompli la boca? A mi si.
  En fi, que tens els amics que et mereixes.
  Un beset!

 3. MOLTÍSSIMES GRACIES, no tinc paraules, i la vista la tinc borrosa per seguir escrivint. Ets meravellosa gran amiga, que ganes de donar-te un abraç. MILER DE BESETS

 4. Cada dia ets més gran! Amb els teus escits et senc prop…m’encanta llegir-te!
  Eres molt especial Belen!

 5. Ay Bel!! Joana té tota la raó del món, quan et llisc és com si et tinguerem ací! I més quan parles de temes tan profunds.. Esperem tots amb moltes ganes el proper finde per a sentir tot allò que ens pugues contar! Un bexito molt gran perla!

 6. Belen, Belen, que manera, toqueu!!
  Feia molt que no tenia uns minutets per a amagar-me en el teu raconet, raconet que va passar a formar part del meu curt llistat de planes favorites desde el primer dia que vaig entrar.
  I ara hi estic, amagadeta, amb el movil en silenci (no siga cas que encara cride algú i hem faça la “mà”) relaxada i, reialment, em sent com si estiguera parlant amb tu, com una mena de dialeg, tranquil i sosegat.
  I que transmitixes una energia positiva que és massa!!

  Saps que TOTS estem contant els dies per a pegar-te un axuxo?! No?! Doncs ara ja ho saps!!! Vinga guapeta que ja estàs en camí!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.